Vaardigheden. Handige skills waarmee je uit de voeten kunt.

Bij de meeste vakken op school doe je vooral kennis op. Daarnaast leer je bij alle vakken vaardigheden. Bij vakken gymnastiek, muziek, tekenen en O&O zou je kunnen zeggen dat het aanleren van vaardigheden het belangrijkste onderdeel van het vak is.

Een vaardigheid is het vermogen om een handeling bekwaam uit te voeren. Vaardig wordt je door praktische ervaring, door korte of langere tijd regelmatig te oefenen. Op een gegeven moment heb je het zo vaak gedaan dat je het niet meer verleert. Fietsen is daar een goed voorbeeld van. Maar dat leer je dan weer net niet bij O&O. Wat dan wel?

Vaardigheden en het technasium

Verslagleggen, presentaties maken, onderzoeksgegevens bijhouden en in kaart brengen, een digitale poster maken, infographics maken, 3D tekenen in sketch-up, programmeren en werken met Arduino. Bij O&O komen al deze ICT vaardigheden een keer voorbij.

Daarnaast leer je ook om te ontwerpen op papier (tekenen), te brainstormen, een stroomkring te maken, je ontwerpen om te zetten in een prototype. Je leert steeds beter met elkaar samenwerken, overleggen, doorzetten, een onderzoeksvraag opzetten, feedback geven en ontvangen en mondeling presenteren. Je leert ook vast een keer hoe je een goede elevatorpitch doet, je leert hoe je werkt volgens de ontwerpcyclus, je leert een heleboel technische vaardigheden en je wordt handig met materiaal. Kortom, je leert ontzettend veel!