O&O zowel op Havo als VWO

Op het Goois Lyceum kun je zowel op de Havo als op het VWO technasium volgen. Voor meer informatie over toelating in leerjaar 1 en advies, ga je naar de rubriek : Is technasium iets voor mij?

In leerjaar 2 kan het voorkomen dat bij O&O leerlingen uit 2 VWO met leerlingen uit 2 Havo worden gemengd in de zogenaamde clusterklas. In 2019 hadden we bijvoorbeeld 11 leerlingen uit 2a1 die O&O hadden gekozen en 17 leerlingen uit 2h3. Die hebben we voor O&O samengevoegd tot een klas. Bij O&O gaat die samenvoeging prima. Het is niet leuk om samen te werken als er zo weinig leerlingen in een klas zitten. Bovendien is het natuurlijk voor de school handiger en voordeliger om in zo´n situatie 1 klas te maken in plaats van 2. Per jaar kan dat verschillen. Bij O&O gaat die samenvoeging prima. Uiteraard heb je bij alle andere vakken (Engels, geschiedenis etc.) je eigen klas. Bij die vakken krijg je op Havo of VWO niveau les.

Opbouw van leerjaar 1 naar bovenbouw en lesuren

In onderstaande tabel zie je hoe het technasium op het Goois Lyceum is opgebouwd van leerjaar 1 tot en met de examenklas. Het getal dat tussen haakjes staat is het aantal lesuren per week dat je O&O krijgt.

Certificaat aan het einde van klas 3

Aan het einde van klas 3 krijg je, net als bij de andere stromen, een certificaat waarop staat dat je drie jaar lang O&O hebt gevolgd. Het is niet zo belangrijk als andere diploma’s die je haalt, maar het is wel een leuk bewijs dat je 3 jaar lang Technasium hebt bij ons hebt gedaan.