Dit zijn Anthonie en Max uit 6-VWO. Vorig jaar hebben zij zelf een opdrachtgever benaderd voor een projectonderzoek voor O&O. Ze kwamen in contact met een basis-arts en een promovendus van het AMC (Amsterdams Medisch Centrum).

Max en Anthonie hebben, samen met hun teamgenoten Bo en Diene, een deel ontwikkeld voor een product dat op dit moment nog steeds in ontwikkeling is, namelijk virtual reality-programma’s die gebruikt kunnen worden bij de opleiding tot arts.

“We hebben een VR-training helpen ontwikkelen voor medische studenten zodat zij kunnen oefenen met het reanimeren van patiënten met een hartstilstand”.

Max en Anthonie hebben tijdens dit project ook zelf leren reanimeren en hebben een flow-chart gemaakt waar de studenten punten op kunnen scoren en hun handelingen en interventies gedurende de oefen-reanimatie kunnen terugzien.

Via de (VR-)reanimatie-app ziet een student een levensechte situatie voor zich waarin iemand een hartstilstand krijgt. Vervolgens moet de student vragen beantwoorden waarbij hij steeds laat zien wat de volgende stap is die moet worden gedaan, bijvoorbeeld hoe je borstcompressies moet geven.