Mobiele Escape box

3T1 EN 3T2 NOVEMBER-DECEMBER 2020

Voor Studio Harm Hasenaar werd door ieder team een Escape Box ontwikkeld. Alle losse kubussen moesten samen een geheel vormen. Het verhaal en de ideeën lagen klaar, de opdracht voor leerjaar 3 was om de kubussen vorm en invulling te geven.

Dat het verhaal over Nikola Tesla moest gaan was een gegeven. De leerlingen gebruikten paper prototyping bij het maken van een gezamenlijk ontwerp. Dit helpt een team om methodisch en tegelijkertijd visueel in kaart te brengen hoe het ontwerp en de functionaliteit moet worden van het product in kwestie.

2t2 TEAM 6 Bibi, Julian, Bram en Koen – DECEMBER 2020

Artcadia – Milieu en ruimte

Voor Artcadia maakten Bibi, Julian, Bram en Koen uit 2t2 een prototype van een energievlieger waarin ze een oplossing laten zien om duurzaam energie op te wekken voor de toekomstige stad Artcadia in 2080. Klik hier voor het filmpje waarin ze hun project Milvus industria presenteren en toelichten.

Artcadia – Mobiliteit

2t1 team 1 & 2 – JAMIE, THIJE , ANWAR EN TEUN, Lotte, LODEWIJK, HAROUN en BLOEME – DECEMBER 2020

Voor Artcadia hebben twee teams een oplossing bedacht om stedelijke mobiliteitproblematiek in de toekomst aan te pakken.

De onderzoeksvraag van Lotte, Lodewijk, Haroun en Bloeme was : Hoe kunnen we de autofiles op een duurzame manier verhelpen in 2080? Zij maakten een prototype op schaal voor een onderwatersnelweg waar aan de buitenzijde algen en schepdieren kunnen groeien en CO2 wordt afgevangen. (foto links)

Jamie, Thije, Anwar en Teun bedachten het volgende voor hun onderzoeksvraag: Hoe kun je in 2080 zoveel mogelijk mensen met zo min mogelijk voertuigen vervoeren? Bekijk hier hun filmpje.

Wallaby verblijf

1t2 schetsmaquette – september 2020

Voor Dierenpark Amersfoort ontwierp leerjaar 1 een verblijf voor de Tamar Wallaby. Voordat ze overgingen naar de definitieve maquette , onderzochten ze schaal, inrichting en materiaalkeuzes in een snelle proefmaquette van schetsmaterialen. Deze maquette werd in 2 lessen gemaakt

Chindogu

2h1 dante mei-juni 2020

Tijdens de eerste lockdown in mei 2020 hebben verschillende klassen online een Chindoguproject uitgevoerd. Chindogu is Japans voor een nutteloze uitvinding. Voor een zelfgekozen probleem bedachten en ontwierpen leerlingen uit de onderbouw een humoristische oplossing.

Ziehier het presentatiefilmpje van Dantes oplossing.