FLL: Goois Lyceum valt in de prijzen

Enthousiast begon er dit jaar een grote groep leerlingen aan de Mastermodule First LEGO League. En heel even leek alles vlotjes te verlopen en programmeerden de leerlingen er ijverig op los om robots te laten bewegen. Op naar de grote wedstrijddag!

Maar net zoals veel andere evenementen vond ook de First LEGO League finale dit jaar digitaal plaats. In totaal hebben drie teams van het Goois Lyceum meegedaan, waarvan twee vanuit de mastermodule. Het was een hele uitdaging om deze module digitaal te verzorgen, want het programmeren van een LEGO-robot kan niet thuis. Leerlingen zijn daarom uiteindelijk vooral bezig geweest met een onderzoeksproject om ménsen te laten bewegen. Er is door één van onze teams een tikkertje-app ontwikkeld waarmee je met je locatie op je telefoon mensen kunt tikken. Het andere team heeft een oplossing bedacht voor kinderen in een ziekenhuis, door skelters om te bouwen zodat de infuuspaal meegenomen kan worden. 

De jury was onder de indruk en heeft beide teams een beker gegeven en een nominatie voor de Benelux Innovation Award! Wordt vervolgd dus. Het 3e team, bestaande uit vier leerlingen uit 2a1 hebben de CORE-values (samenwerkingsprijs) gewonnen. Alle deelnemende leerlingen hebben het fantastisch gedaan!